Sunday, January 6, 2013

Hazikah Humaira


My Little Princess Hazikah Humaira

hi.. i'm just 3 months.. and i love my Mak Ngah sooo much!


Hazikah with Tok Muda yang masih Cantik lg Menawan dan Rupawan.


Hazikah memang suke buat muke tensen mcmni.. Bajet Good2 Hazikah nie..
Hazikah with MakCik (Makcik belanja KFC).


Hazikah dan senyuman time tidur. Hazikah mimpi apa ek sampai sengih-sengih mcmni?


Hazikah kesejukan di Gunung Jerai.. xfaham aku napa la mak dia ni boleh kasi anak pakai baju lengan pendek. Sejuk kot atas Gunung Jerai. Aku yang lemak banyak pon sejuk.


Si Gebu Hazikah dah pandai main!! dah pandai bagi respon kalau org panggil nama dia.. 


Mak Ngah pon jeles tengok pipi Hazikah nie.. Tegang sgt2! dagu pon hilang =.=

Saturday, January 5, 2013

Little Hadif

Meet my Little Boy.. Hadif Hamzi

Handsome + Macho little Hadif 


xsure la Hidung Hadif nie ikut sapa.. haha.. Mata bulat, Kepala besar


Hadif With Tokwan and Eskrem..


Comot Hadif.. Pipi pon besar.

even Hadif ni dah pandai jalan, tapi rasa xselamat je kalau biar die jalan.. terhuyung-hayang pastu mesti jatuh.. mybe xdapat balance kan lg saiz badan dan saiz kepala..

senang sangat nak jaga Hadif, sebab die sangat berdikari, xpernah menangis tanpa sebab.. just merengek-rengek bila lapar, nak susu, nak tidur.. bila bangun tidur pon sengeh-sengeh jek..

dan yang paling penting suke sangat curi-curi kuar rumah takpon curi-curi ke bilik air nak main air.. (Hadiffff! Mak Ngah marah ni!)

Favourite Hadif ::bite bite and bite!! Hadif nie paling suka mengigit.. serius sakit kalau Hadif gigit!

Hadif just 1 year 2 months! poor little Hadif, kecik2 dah ade adik 3 months! 

Hadif dan Playground.. 

Hadif dan jatuh..

mulut bising dan jatuh..


heyyy.. i'm comel rite???

Wedding Day NURUL AINI & AMAR SALIHIN


TARIKH : 1/12/2012


Pengantin berarak masuk bersama rombongan pihak pengantin lelaki


Tema Biru


Lain macam betul cara salam

Majlis yang simple tapi tetap meriah.. Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar walaupun hujan di sebelah petang majlis. Tetamu xputus-putus hingga ke tengah malam.. 

Tapi yang paling spoil, dalam pukul 1pagi aku tertutup lampu luar, dah la ada tetamu lagi, xpasal2 kena tegur ngan mak. Macam halau tetamu lak kn.. Ehhh, dah pukul 1pagi kot, time tidur.. haha

Ahli keluarga makin bertambah.. YEAYYY, xsabar nak hitung hari nak tambah bilangan anak buah lagiii (jangan risau Hadif, Hazikah.. Mak Ngah tetap sayang korang sangat2 nie)..

Walaupun akak aku cakap kena tunggu, xpa! aku sabar tunggu.. hihi

Sunday, December 11, 2011

Selamat Bertunang!!

selamat bertunang Nurul Aini Bt Mustafa.. 



kenalkan mak n ayah =)

13 dulang dari pihak lelaki..

berbalas 15 dulang dari pihak perempuan..

selesai sarung cincin..

bakal abg ipar ak ni.. hehe


cantek pulak la akak ak ni bila mekap..
tahniah kak chaq!!

Saturday, October 29, 2011

-Pakwe TURKI-

ni la Fatih..

disebabkan semalam tersangat la bosan..
aku pon ajak la Nayang jumpe Fatih..
sebabnyer, die pernah bagitau aku yg die ade belikan gelang kt aku..
gelang dari Turki..
aku pon excited la jugak nak tengok gelang tu..



da alang2 nak jumpe..
awal2 lg ak ajak jumpe kt MCD..
siap pesan awal2 lg yg aku nk mcFlurry Milo..
sedap!!! tp bile mkn sorg2,jd xsedap..huhu

2 McFlurry.. 1 tok Nayang.. 1 tok aku..

sekali dapat 3 gelang..
jenoh pakai la ak pasni..huhu

ape2 pon.. thanks Fatih =))

Sunday, October 23, 2011

'Town n Gown'

Assalamualaikum wbt..

semalam 22 oct, ak sempat join perarakan TOWN n GOWN sempena majlis konvokesyen yang diadakan di dataran Batu Pahat. aku mewakili kontijen Fakulti Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik.. 
Bile da nk abes belajar, baru la timbul keinginan nk join bende2 mcmni.. 
kalo xjoin lgsg,xdpt pengalaman lak nnt..


di monopoli oleh kaum Hawa ^__^


semua kontijen diarahkan berkumpul pd jam 5 ptg.. pastu ramai2 ktorg bergerak ke Dataran Batu Pahat.. sampai kat sane dalam jam 6 ptg..




ktorg start berarak dalam pukul 8mlm.. tp yg sedihnyer tbe hujan turun dgn lebat.. abes basah semua.. tudung,baju,seluar,kasut.. tp semua mcm xkesah jek.. semangat masing2 masih kuat..
still wat persembahan dgn baik, dan bersorak dgn kuat..






sesudah perarakan.. muke masing2 berkilat sbb kene hujan..
baju basah.. sejukkk!!!




kereta berhias FKEE..


rezeki ktorg semalam, ktorg menang perarakan.. 
walaupun just hadiah saguhati, tp ktorg da hepi sgt2..
segala penat lelah berbayar..
ktorg antara fakulti yg terbaek.. ^__^
selain itu, FKMP pon menang hadiah saguhati gk..

Tempat pertama,kedua,dan ketiga dimenangi oleh 
Canselori,Perpustakaan, dan pusat pengajian diploma..
mcm xadil lak keputusan ni..huhu..



kemuncak program ni, ktorg dipersembahkan dengan bunga api...
waaaaaa!!!! best giler!!! cantek2!!byk lak tu..
tibe2 teruja lak.. hehehe
bak kata aku PEQAK
bak kata nayang DARAT
bak kata ili KL xde bahase mcm tu..hehe



ni la ketua ktorg.. thanks Mus..

kalo nk tgk video, boleh terus ke bloq MUSQ production.

Sunday, October 9, 2011

musim HAJI dtg lg ^__^

selamat berhujung minggu semua!!!

hari jumaat ( 7 oct 2011) tokwan aku da berangkat untuk menunaikan fardhu Haji..
Alhamdulilah, akhirnya ade gak rezeki tok tahun ni.. x sia2 segala usaha wat surat rayuan..

aku hepi sangat!! hepi bagi pihak tokwan ak ^__^
mesti laa..ak kot yg watkan surat rayuan semue tu time ak cuti ritu..

semoga segala urusan tokwan aku disana berjalan lancar..
even ak terkilan sebab x dapat balik, tp xkesa laa..
sepupu aku siap upload pict lg kt FB..


sebelum berangkat
tempat : Kompleks Tabung Haji Bayan Lepas

ni la tokwan aku =)







majlis bacaan yassin dan kesyukuran
tempat : rumah aku




sama-sama la kite doakan semoga segalanyer berjalan dengan lancar..
tokwan aku pon dapat sempurnakan ibadah die..
semoga Allah S.W.T kurniakan kesihatan yg baik kepada tokwan.. Aminn

Pages