Monday, May 2, 2011

jejalan PERAK!!

assalamualaikum wbt...

sebelom ni aku pernah cakap yg aku ade g perak.. melawat power plant site kt sane.. da lama sangat aku peram cerita ni.. kebetulan harini Nayang Ahmad upload pic kt FB, so aku pon dgn rajennnyer nk post kt blog jgk..

aku g aritu 19.04.11.. bertolak dari U dalam kol 9 am.. sampai kt Teluk Batik da petang.. dalam kol 5pm.. jaoh weh!!!! da macam nk balik Kedah dah.. kalo la aku xde exam, da la aku choww balik umah dulu..huhu

memandangkan budak kelas ak sangat ramai, ktorg g dengan 2 biji bas.. dalam bas aku, nayang,ili dapat dok sorang2.. memang puas giler tido.. tp bosan gk laaa,sorg2 kn, xde teman nak berbual.. asyek melayan perasaan tepi tingkap jek la..hehe

setibanyer kt teluk batik:

muke segar kene angin PERAK!!

excited nak g maen AIR!!!

aku memang xde niat pon nak men air.. xbawak baju salin pon.. so, aku pon men kt gigi2 air jek..haha
















okeh!!! ada banana boat!! sumpah aku xberani naek.. mao luruh jantung aku kalo aku naek..
da la aku xreti berenang.. karang tenggelam xtimbul2 dah..
risiko2!!!

yang paling best, abang Nayang datang.. aku pon menumpang jgk laa..hehe.. dapat men playground ngn budak2 kecik AINA,AUNI,AFIA.. dorg comel gilerrr!!










malamnyer pulak abg Nayang bawak ktorg g round2 LUMUT..






sebenarnyer banyak lagi pic2 yg laen..
tp aku xnk share kt sini..
busuk giler muke aku..
elok sangat la ngn xmndi sehari bole g jln2..
hahahaha

keesokkan hari baru ktorng stat g site visit.. tu pon kejap jek.. kitorng bayak dok dalam bas smbil ade penerangan ringkas.. alaaaa,mcm tourist guide tu..




















kenalkan PN ROZIAH bersame suami:


dan pict2 yang sengal:






dan yg paling SENGAL:

edited oleh NAYANG..
xperlu kot mention kt pict.. SENGAL..
okeh.. bantal mmg org kasi..
kalo baju,ak yg xpulangkan..
aku pinjam xpulangkan..
terima kasih..

Pages